Lån til Oppussing

Bilde av Lån til oppussing av bad


lån til oppussing bildeMed økningen i gjør-det-selv programmer på TV, har folk blitt oppfordret til å forbedre sine hjem mer og mer. Men å pusse opp hjemmet ditt kan være kostbart, og det kan kreves et lån for å klare å utføre de renoveringene du vil ha eller trenger.

Sammenlign lån til oppussing her:

Å få et lån til oppussing kan være en god ide, så hvis du får de riktige tingene gjort, vil du øke verdien av ditt hjem for et fremtidig salg. Men hva er tilgjengelige metoder for finansiering av oppussing av ditt hjem?

Her er noen måter du kan finansiere både små og store forbedringer i hjemmet, og ting du skal passe på når du får lån til oppussing:

Lån til oppussing av bad

Badet er blant hjemmets dyreste rom, og noe som virkelig skjemmer ut boligen din hvis dette er i dårlig stand. Alt med et bad er dyrt. Fra vanntette baderomsplater, til badekar, vasker og dusjkabinett. Når det gjelder oppussing av bad stiller dette seg fort i samme prisklasse som et kjøkken. Da kan det være en ide å se på mulighetene til å låne penger til oppussing av badet.

Lån til oppussing av små prosjekter

Mange mindre forbedringsprosjekter krever ikke at du tar opp store lån eller øker boliglånet ditt. Disse typer forbedringer kan ofte betales gjennom besparelser eller med kredittkort. Hvis du kan betale for noe med besparelsene dine, så er det mye billigere enn å ta opp et lån eller legge til mer på boliglånet ditt. Eksempler på slike renoveringer kan være oppussing eller renovering av et rom eller to.

Lån til oppussing av store prosjekter

Når det gjelder større forbedringer i hjemmet, for eksempel utvidelser eller ombygging, må man som regel låne penger for å kunne betale for arbeidet. Kanskje de to beste måtene å finansiere store boligforbedringsprosjekter er gjennom usikrede lån eller en refinansiering av boliglån.

Forbrukslån til oppussing

Hvis du har en god kreditthistorikk, og du trenger å låne rundt fra 5.000 til 200.000, så kan et forbrukslån sannsynligvis være det beste alternativet. Usikrede lån er bra fordi du ikke trenger å stille verdier og eiendom som sikkerhet, og fordi tilbakebetalingsterminene vanligvis er kortere enn på boliglån, ofte 1-7 år. Selv om rentene er høyere vil du trolig betale tilbake mindre samlet.

Refinansiering av boliglån

Hvis du har dårlig kreditt eller du trenger å låne en større sum penger til oppussing av din bolig, kan være å refinansiere boliglån. Dette betyr at du kan få et nytt boliglån for beløpet du fremdeles skylder på eiendommen din, samt å legge til det beløpet du trenger for forbedringer i hjemmet. For eksempel, hvis du trenger 250.000 til forbedringer og har 1.000.000 igjen på boliglånet ditt, kan du refinansiere for 1.250.000 kr.

Fordelen med dette er at boliglånsrenten er mye lavere enn andre usikrede lån. Da vil du enten øke nedbetalingstiden på lånet ditt litt, eller du kan akseptere et noe høyere avdrag per måned. Ulempene er at du kan miste hjemmet ditt hvis du ikke klare tilbakebetalingene du nå får, så aldri lån mer enn at du er sikker på at du klarer med låneavdragene. Bankene har sikkerhet i boligen din for hver eneste krone, og betaler de ikke tilbake, så kan de begjære din bolig på tvangsauksjon, og du må fortsatt betale tilbake det du skylder. En skikkelig uheldig situasjon, som dessverre mange mennesker i Norge sitter i.

Skal du gjøre oppussing med lånte penger?

Før du tar ut et boligforbedringslån, er det viktigst å vurdere den totale fordelen du får med å gjøre forbedringene. Hvis gevinsten er rett og slett luksus som du kan klare deg uten, er nok ikke det smarteste å låne penger. Hvis imidlertid forbedringene vil gjøre huset ditt til et bedre sted å bo og også øke verdien, kan det være et godt alternativ for deg å ta opp et lån til oppussing.

Rull til toppen