Forbrukslån Tips

forbrukslån tips i 2019

forbrukslån tips bildeTips for å få det beste forbrukslånet

1. Se på mange forskjellige lånetilbud.

Ved å benytte en av våre anbefalte tjenester vil du kunne sammenligne lån fra mange ulike banker. De ulike tilbyderne sjekker med sine samarbeidspartnere for å kunne tilby deg best mulig vilkår. Du kan fint søke hos flere av dem, da alt er helt uforpliktende.

2. Les alltid det som er skrevet med små tekst.

Dette er et av de eldste trikset i boka, og ennå er det masse mennesker som går på limpinnen. Kort forklart er det slik at selgere vil lede deg mot det som de vil du skal lese. Derfor skriver de det de vil at du skal lese med store bokstaver, og det som de ikke vil du skal lese med små skrift. Derfor sier vi gjør omvendt. Les det med liten skrift først, og så kan du lese det med stor skrift etterpå. Det kan være lurt.

3. Vurder et kredittkort.

Det høres kanskje rart ut. Men dersom du har behov for raske penger og ikke så store beløp, så kan et kredittkort være en ide å vurdere. Grunnen til dette er at de har som oftest en rentefri periode. Så hvis du trenger la oss si 10000 kroner nå, men vet at du får inn penger om en uke eller to for eksempel, så vil du kunne låne pengene gratis med et kredittkort. Men vi kan ikke unnlate å nevne at dersom du ikke betaler innen fristen begynner rentene å løpe, og de er vesentlig høyere enn på et forbrukslån.

4. Ikke ta opp mange lån.

Dette sier seg vel egentlig selv. Vi vet at mange har klart å «lure» bankene til å gi ut mange forbrukslån. Men det er bare å lure seg selv til sist. Man skal klare å betjene lånene, og forbrukslån kan man få helt opptil en halv million med en nedbetalingstid på inntil 15 år. Så vårt råd er å ta opp kun ett forbrukslån.

5. Lån kun det du trenger.

Lån er kostbare penger kontra oppsparte midler. Dette er jo fordi det er rente på disse pengene, og alle kroner og ører skal betales tilbake i sin helhet i forhold til avtalen man har fått med banken. Så har du behov for 50.000 kroner, ikke lån mer enn det. Gjør du det vil du garantert angre på det i ettertid da du levde livet en liten stund, for så å må slite og betale på dette i årevis etterpå.

6. Forbrukslån er fint som refinansiering av smålån og kreditter.

Alle har vel hørt om uttrykket refinansiering. Det betyr rett og slett at man ser på de ulike lånepostene, enten det er kredittkort, kredittkjøp eller smålån, og ser på muligheten for å samle alle disse under ett enkelt lån som den nye banken casher ut for deg. Da vil du mest sannsynlig få vesentlig bedre rentebetingelser, og du vil spare penger i det lange løp. I tillegg er dette mye enklere å forholde seg til.

Rull til toppen